Zoek

Werken in het Landschap (15-12-2007)

Onze tweede werkdag was wederom langs de Griftdijk in Maarsbergen. Er waren nog maar 21 knotbomen overgebleven van de vorige keer, dus leek het werk gemakkelijk af te krijgen. Dat is net niet gelukt, er blijven nog een stuk of vier bomen te knotten, dus voor een kleine groep die wellicht de oliebollen er weer af wil werken, is er nog wat te doen.

Onze zeer trouwe koffiedame was geveld door de griep. Dus werd deze taak overgenomen door Joke de Bruin. Joke, bedankt ook voor de lekkere cake en koek! We hopen dat Jeltje er weer gauw bovenop is.

Het was de tot nu toe koudste dag deze winter, het zou ongeveer 2 graden worden. Toch was het een aangename werkdag. Dat komt omdat er erg weinig wind was. Als je pittig aan het werk bent, ga je dan toch al gauw je eigen kacheltje voelen. Her en der gingen er zelfs jassen uit. Op het einde van de ochtend kwam er toch nog een waterig zonnetje bij te pas waardoor het een mooie winterochtend is geweest.

Waren we de vorige keer met vijftien personen, vandaag waren er maar tien. Dit leek voldoende mankracht maar het is toch net niet gelukt om alles af te krijgen. Maar dat is niet erg, de sfeer was zoals altijd uitstekend en we kunnen terugkijken op een aangename ochtend in het fraaie landschap van Maarsbergen.

Zeer bijzonder deze ochtend was wel dat er twee personen voortijdig ons hebben verlaten wegens behoorlijk natte voeten! Al vóór de koffie ging het fout met Stefanie Verboon. Zij zou even een paar takken uit de sloot halen. Ze zag gras op de sloot, maar daaronder bleek nog zeker een meter water te staan. Dat ging dus helemaal fout! Gelukkig kon er om gelachen worden, maar bij twee graden boven nul is het dan toch beter om af te haken. Ze is dus snel naar huis gegaan. Op het einde van de ochtend ging het voor de tweede keer mis, op dezelfde plaats nog wel. Onze harde werker Douwe de Bruin kwam ook in de sloot terecht en was nat tot boven de knieën. Hij is toen ook maar gauw op de fiets gestapt. Gelukkig allebei niet ernstig, maar voor onze club toch wel opmerkelijk.

Verslag van Kees van Lambalgen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »