Zoek

Werken in het Landschap (13-11-2010)

Locatie.

Wij waren deze maal aan het werk in de buurt van de Planetenbaan. Ondanks een aantal afmeldingen was er toch sprake van een behoorlijke opkomst op deze eerste werkdag in november. Ook onze voorzitter Geert Kappe kwam poolshoogte nemen.

Het weer.

Terwijl Brabant en Limburg de natste dag van het jaar beleefden, konden wij werken met prachtig droog weer bij een fantastische (bijna te hoge) temperatuur.

De koffie.

Hanna Klaassen verzorgde vandaag de koffie en Virga Lipman kwam met de beroemde Maarsbergse appeltaart, vandaar wellicht de grote opkomst!

Het werk.

Wij hebben een rij knotelzen aangepakt. Zoals vroeger vaak de gewoonte was, zijn deze als afscheiding tussen twee weilanden aangeplant. Ongeveer vijf jaar geleden waren deze bomen voor het laatst geknot. Ze hadden al weer een behoorlijke pruik, heel geschikt om met de handzaag te behandelen zoals Douwe de Bruijn op de foto hiernaast laat zien.

Bijzonderheden.

In de boerderij konden wij genieten van koffie met appelgebak. Dit is weer een boerderij die gaat verdwijnen, zodat er een einde is gekomen aan een eeuwenoude agrarische activiteiten in dit gebied. Er liggen inmiddels plannen voor woningen of landhuizen op dit terrein klaar.

door: Cees van Lambalgen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »