Zoek

Werken in het Landschap (12-11-2011)

Er werd deze maal gewerkt aan de Griftdijk te Maarsbergen. Na een licht nachtvorstje werd het een stralende dag, met volop zon en in de loop van de ochtend temperaturen die aan lente deden denken. Kortom, heerlijk weer om buiten te zijn!

Er waren meer dan twintig werkers komen opdagen onder wie drie nieuwe. Jeltje verzorgde de koffie en Virga kwam met de inmiddels beroemde 'Meersbargse appeltaart'. Dit smaakte allemaal geweldig.

Wat kunnen die knotwilgen toch enorm hard groeien. Vier jaar geleden, op 3 november 2007, werden dezelfde bomen geknot en nu hadden ze al weer behoorlijk dikke takken. Het was echt zweten zo nu en dan maar dat kwam ook door het zeer fraaie weer. Tussen twee haakjes, het weer in Maarn kunt u volgen op het weerstation van Maarn, zie: www.weerstation-maarn.nl. We hebben in het totaal zo ongeveer 30 bomen geknot.

De volgende werkdag kunnen we hier voldoende vooruit; dat wordt dan op 17 december aanstaande van 9.00-12.30 uur op dezelfde plek aan het begin van de Grifdijk. Dan willen we het werk af maken en, bij gunstige wind en afgegeven vergunning, de takken verbranden.

door: Cees van Lambalgen

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »