Zoek

Werken in het Landschap (03-11-2007)

Op zaterdag 3 november 2007 werd voor het eerst in het seizoen 2007/2008 weer gewerkt in het buitengebied. Met een vijftiental mensen werden onder deskundige leiding van Kees van Lambalgen wilgen geknot aan de Griftdijk 1 in Maarsbergen.

Vier jaar geleden werd hier ook geknot, maar wilgen groeien snel en bovendien gaan ze door hun overhangende takken vlak langs een openbare weg al gauw voor overlast zorgen als ze niet tijdig worden aangepakt.

Kees had voor oranje pionnen gezorgd en die op de weg gezet zodat het verkeer ter plekke op de werkzaamheden werd geattendeerd waardoor de snelheid drastisch omlaag werd gebracht. Na een korte, bondige uitleg door Kees ging de ploeg enthousiast aan de slag en kon tegen twaalven op een goede en gezellige werkochtend worden teruggezien. De koffie, thee en warme chocomelk met koek van Jeltje Bijleveld zorgden weer voor een welkome onderbreking en konden bij een temperatuur van vijftien graden (een lentesfeertje) zonder problemen in de open lucht worden genuttigd.

Al met al een zeer geslaagde start met een mooi resultaat aan geknotte bomen. Als volgende werkdagen werden genoemd: 15 december, 26 januari en 16 februari. Voor nadere informatie zie elders in dit nummer.
 

Verslag van Wim Arendsen
 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »