Zoek

Vogelexcursie Oostvaardersplassen (20-02-2010)

Het was de bedoeling dat we op 30 januari 2010 op excursie zouden gaan, maar vanwege de sneeuw en gladheid moesten we uitwijken naar 20 februari. We waren met acht mensen, allemaal enthousiast.

Eerst wil ik de excursieleider Remko Booij (mijn zoon) even voorstellen. Remko komt uit een gezin met nog vier kinderen, twee zussen en twee broers. Hij werkt als elektricien, is getrouwd met Anne en samen hebben ze twee kinderen: een meisje van zeven en een jongen van vier jaar. De natuur heeft hij van huis uit meegekregen, er is hem veel verteld wat er te zien en te horen is. Maar het vogelen heeft hij zelf verder ontwikkeld.

Wij zijn eerst naar Nijkerk gereden, waar een brilduiker zat. Wilde eenden en een paartje pijlstaarten vlogen helaas op. Verderop zaten smienten, maar die waren niet zo goed te zien. Ook vlogen er grauwe ganzen, kolganzen, brandganzen, rietganzen en een wulp over. Tussen de smienten en wilde eenden zaten wintertalingen, kuifeenden en tafeleenden. Aan de andere kant van de weg bij de bootopslagplaats zagen we nog nijlganzen, een zaagbek (mannetje) en een buizerd.

Daarna zijn we naar de Oostvaardersplassen gereden. Bij de Praambult zaten twee vossen en verder edelherten. De zeearend was helaas doorgetrokken naar de Biesbosch. Vervolgens was het tijd voor de koffie en de chocolademelk. Die hebben we gedronken in het bezoekerscentrum, waar we ook een film over de plassen hebben gezien. Daarna hebben we nog een stuk over de Knardijk gereden, maar het begon weer te sneeuwen. Nadat we opnieuw chocolademelk hadden gedronken is een ieder zijns weegs gegaan.

Remko, bedankt voor deze leuke, leerzame excursie. Jeltje en Erdie bedankt voor de organisatie en de chocolademelk. Het is voor herhaling vatbaar!

door: Wilma Booij

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »