Zoek

Vindsels in de natuur (15-05-2008)

In het kader van de viering van het 25-jarig jubileum van onze club Maarn- Maarsbergen Natuurlijk werd in de jubileumcommissie speciaal aan de kinderen gedacht. Zij erven immers de wereld die wij als volwassenen voor hen achterlaten.

Bij deze activiteit, bedacht door Gonda Laporte, ging het erom dat de kinderen zelf naar dingen in de natuur zouden gaan zoeken. Deze 'vindsels' konden ze dan meebrengen naar een bijeenkomst in de bibliotheek. De heer Zomer Bruijn zou dan bij elk van deze vindsels een bijpassend verhaal gaan vertellen.

De ongeveer twintig kinderen hadden van alles meegenomen naar de bibliotheek. Takjes, stenen, veertjes en nog veel meer. Zelfs een compleet vogelnestje lag er bij. De heer Zomer Bruijn wist op onnavolgbare wijze bij ieder vindsel een leuk en voor de jeugd ook boeiend en begrijpelijk verhaal te vertellen.

Hij wist natuurlijk niet van tevoren waar de kinderen mee zouden komen en moest dus uitgebreid improviseren. Dat ging hem heel goed af! Voor het geval er weinig vindsels zouden zijn had hij er zelf ook maar een aantal meegenomen. De jeugd (en ook de meegekomen ouders) zijn deze middag op een bijzonder speelse manier heel veel te weten gekomen over de natuur. Heel bijzonder was het improvisatietalent van de heer Zomer Bruin en de wijze waarop hij ook de kinderen bij het verhaal betrok.

door: Gijs van Roekel

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »