Zoek

Verslag lezing: Natuurlijk tuinieren

Op maandagavond 26 feb. organiseerde Maarn Maarsbergen Natuurlijk (MMN) de lezing Natuurlijk tuinieren. Renske Bos van “Tuin Natuurlijk!” gaf een inspirerende presentatie aan twintig belangstellenden.

Renske vertelde waarom het leuk is om uw tuin natuurvriendelijk te onderhouden en ze gaf veel tips hoe we vogels, egels, insecten en vlinders naar onze tuinen kunnen lokken. De kunst is om een goed evenwicht in de tuin te krijgen waardoor planten goed groeien en zich verspreiden; fruitbloesem bestoven wordt door bijen; lieveheersbeestjes de luizen van de rozen opeten; en vlinders hun eitjes op waardplanten afzetten. Zijn er in uw tuin voldoende schuilplekken voor vogels? Is er water in uw tuin voor insecten? Kunnen de egels zich ‘onzichtbaar ‘ verplaatsen in uw tuin?

 

Natuurlijk tuinieren is een goed excuus om uw tuin rommelig te laten. In de winter kunt u de bladeren laten liggen en de bloemstengels met zaden laten staan. Maar nu, met deze vroege lente, kunt u aan de slag: strooi kalk en compost over uw tuin voor resp. voeding en een goede structuur van de zure zandgrond in de tuinen van Maarn en Maarsbergen. Veel succes en o, ja de solitaire bijen zijn blij met een insectenhotel!

Op 20 maart organiseert MMN en CHC de lezing Archeologie van Maarn. 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »