Zoek

Varen op de Ankeveense plassen (16-05-2009)

Voor deze tocht was de inschrijving al vroeg vol geboekt met als gevolg: een wachtlijst. Voor ons persoonlijk betekende dat, toen er twee afmeldingen waren, dat we toch op het nippertje mee konden en dat werd gewaardeerd!

Het nuttige met het aangename voegend werden alle auto,s goed gevuld met medepassagiers waarbij er al snel een gezellige uitwisseling van weetjes ontstond, tevens een goede gelegenheid om mededorpsbewoners beter te leren kennen.

Bij aankomst in Ankeveen maakte de dreigende wolkenlucht en kille wind plaats voor een voorzichtig zonnetje, niet te versmaden bij een tocht over water. De ontvangst in het gebouw van de Ankeveense IJsclub met warme koffie en thee was prima voor elkaar en aansluitend werden we naar een platte schuit geloodst met bankjes voor ± 25 personen, bewapend met verrekijkers.

De vergezichten waren prachtig en de bijzondere bloemen langs de oever zoveel als mogelijk benoemd of opgezocht in een 'wilde bloemen gids'. Regelmatig werd de boot stilgelegd zodat de gids dhr. Ockhuyzen ons kon vertellen over de geschiedenis van de streek, wijzen op specifieke bezienswaardigheden van bodem-, waterplanten en de vogels zoals de nijlgans, rietzanger, purperreiger, tjif-tjaf en de aalscholver. Voor ijsvogels zijn broedwallen gemaakt maar dit mooie vogeltje liet zich helaas niet zien.

Dat de vaartocht interessant en leuk was hebben in het bijzonder de aanwezige kinderen bewezen door muisstil te kijken en te luisteren. Al met al, een heel geslaagde en leerzame ochtend, met dank aan de organisatoren en de gids & zoon.

door: Hans en Marjolein van der Valk

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »