Zoek

Paaswandeling (15-04-2006)

Om negen uur hadden zich dertien belangstellenden bij De Twee Marken verzameld om deel te gaan nemen aan de wandeling over landgoed De Boom tussen Woudenberg en Leusden. Het was gelukkig droog maar verder was het een kille voorjaarsochtend.

Als we bij het startpunt van de wandeling aankomen, gaat een blauwe reiger er vandoor. Even later laat een zwartkop zich horen en zien. Langs de sloot bloeit schuchter het speenkruid. Verder wandelend horen en/of zien we steeds meer vogelsoorten: vink, groenling, tjiftjaf, fitis, winterkoning, goudvink, koolmees, staartmees, boomkruiper, boomklever, kraai, houtduif, grote bonte specht, buizerd. Wellicht hebben andere deelnemers nog andere vogels gezien.
Er staan mooie oude bomen op het landgoed, maar nu zijn ze nog vrijwel kaal. Op de grond groeien diverse mossoorten. Dan zien we plots een viertal reeën in een weiland lopen. Ook wordt enkele malen een haas gezien.
De wandeling brengt ons o.a. op de spoordijk van de voormalige spoorlijn van Amersfoort naar Rhenen en Kesteren. Deze lijn werd na de Tweede Wereldoorlog niet meer heropend. We lopen een stukje langs het Valleikanaal waar enkele vissers hoopten een prooi aan de haak te slaan, maar de vissen lijken nog niet snel te bijten. Na een stukje verharde weg gaat het weer het landgoed in voor de terugweg naar onze auto’s. Het weer heeft zich goed gehouden en zo werd het een mooie voorjaarsmorgen.

Cees Tiernego

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »