Zoek

Minicursus “’elke vogeltje zingt zoals het gebekt is”

Dit jaar zongen de vogels op zaterdagmorgen volop. En viel het niet mee om de verschillende ‘versjes’ van de vogels uit elkaar te houden. Toch wist Aat Schaftenaar ons dit feilloos te vertellen.
Aat Schaftenaar, een enthousiast vogelaar en vaak te vinden op de Maarnse Berg om de vogels te tellen, nam ons mee in deze wereld van de vogelgeluiden in onze omgeving.

De eerste avond was het ‘droog’ oefenen: via de beamer met geluid en beeld. Ook dan is het niet gemakkelijk, want vele vogelgeluiden lijken voor een buitenstaander toch wel op elkaar. Hoort u het verschil tussen de roodborst, winterkoning en heggenmus? De deelnemers nu wel! Op zaterdagmorgen en woensdagavond zijn we op pad gegaan in het dorp en misschien heeft u ons wel zien lopen.

Gelukkig waren o.a. de tjif-tjaf; merel, en zanglijster goed te onderscheiden van de andere vogelgeluiden. Ook het goudhaantje en de putter konden we horen in Maarn-Zuid.
Dank zij het enthousiasme van Aat en de deelnemers was het weer een geslaagde vogelgeluidencursus.

Volgend jaar komt deze minicursus weer in het programma.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »