Zoek

Maarn schoon, héél gewoon! (17-03-2012)

Zaterdag 17 maart kwamen de zwerfvuilrapers weer in actie. Tot onze grote verrassing en ons groot enthousiasme deed bijna driekwart van de deelnemers voor het eerst mee en waren er ook twee kinderen bij! Om half tien stond het kraampje met spandoek weer klaar. Het weer hielp ons, er hing een zonnig lenteachtig sfeertje. Elke keer is het weer spannend wie er komt. Mevrouw Van Hasselt, nog kwiek op haar 91ste, liep met haar rollator haar rondje, dronk een bekertje koffie mee en was er ook weer bij om twaalf uur.

We pakten opnieuw de uitvalswegen van Maarn en Maarsbergen aan. Erdie Burema deed in haar eentje de Haarweg vanaf de kruising tot de camping. Niet alle fietsers, er was tegelijk een tourtocht, konden haar werk op dat moment waarderen. De prikkers langs de Amersfoortseweg kregen juist de nodige complimenten voor hun werk. Vorige keer hadden we de overkant van de Amersfoortseweg overgeslagen, dus Evert de Boer had er zijn handen deze keer vol aan. Er was ook een hele echte CDA-er in vol ornaat: een groen jasje met oranje sjaal. Uiteindelijk vertrokken 16 tevreden dorpsgenoten om twaalf uur naar huis.

Het lijkt een prima formule, eerst 'sociaal coheren' op het 5 Meiplein en dan een kleine twee uur rommel oprapen, waarna onze buitenwegen er weer eventjes mooi bij liggen. Tot de volgende keer!

door: Bertjan Sneller

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »