Zoek

Maarn Maarsbergen Schoon – Heel Gewoon (20-03-2010)

De zwerfvuilactie van 20 maart 2010 was weer een groot succes. Dit was mede te danken aan de aanwezigheid van een stuk of tien Rabobank medewerkers.

In het kader van de actie Rabo DOET is namelijk enige tijd geleden een filmpje opgenomen. Hierin riep Nel ter Kuile (zie foto hiernaast), een van de voortrekkers van 'Maarn Maarsbergen Schoon – Heel Gewoon' in heldere en niet mis te verstane bewoordingen de Rabobank medewerkers op om op 20 maart 2010 allemaal mee te komen helpen bij de zwerfvuilactie. Zij werd in dit filmpje vaardig terzijde gestaan door Jeltje Bijleveld en Geert Kappe. Het filmpje verscheen vervolgens – met twee andere – op de website van Rabo DOET en dat heeft kennelijk behoorlijk effect gehad! In het totaal waren er ruim twintig personen.

We hebben de gebruikelijke plekken zoals de op- en afritten van de snelweg bij Maarn en Maarsbergen en de weg tussen Maarn en Maarsbergen aangepakt. Bovendien kregen deze keer ook de Parallelweg, het Altena en de Haarweg aan de zuidkant van de snelweg en ook de wegen rond De Weistaar een beurt. Het resultaat was toch weer een respectabel aantal lichtblauwe zakken vol zwerfvuil!

Als vanouds kregen we koeken van de PLUS supermarkt, koffie van het bedrijf Wolfswinkel en soep van restaurant 't Vosje. Bovendien kregen we van de Rabobank ook nog een presentje aan het eind mee naar huis, heel attent allemaal! Leuk is ook te horen dat meerdere Rabobank medewerkers de volgende keer weer mee willen doen. Onze lijst van e-mailadressen is weer uitgebreid met deze medewerkers en enkele dorpsgenoten uit Maarn. Iedereen weer enorm bedankt.

Inmiddels is het trouwens wel de vraag hoe we verder gaan. De provincie heeft namelijk met de UW (sociale werkplaats) bedrijven een driejarig contract getekend waarin wordt afgesproken dat zij driemaal per jaar de provinciale wegen schoon zullen gaan maken. We laten het dus van de situatie afhangen of we gewoon weer in oktober aan de slag gaan of misschien pas over een jaar of helemaal niet meer….?!

door: Bertjan Sneller

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »