Zoek

Lezing over Reëen (18-10-2007)

Ruim dertig leden van MMN en van de bibliotheek waren aanwezig bij de lezing van de heer J. Van Notten. Voor de pauze liet Van Notten een mooie, erg informatieve DVD zien over het reewild. Na de pauze kwam hij zelf aan het woord.

Merkbaar was dat het reewild hem erg na aan het hart ligt. Vol passie sprak hij over het ree en over het beladen onderwerp van het bejagen ervan. Bejaagd worden alleen dieren die slechte vooruitzichten hebben: dieren die kreupel zijn of waarvan het gewei niet ontwikkeld is, of dieren met een slechte gezondheid, te zien aan de vacht en aan de spiegel. En dan ook nog alleen maar mits aan alle hiervoor geldende regels is voldaan.

Kritische vragen uit de zaal over het achterlaten van het hele kadaver of het laten liggen van alleen het geweide (= ingewanden) van het geschoten wild in het bos ging Van Notten niet uit de weg. Zijns inziens is het niet wenselijk om in relatief kleine gebieden meerdere hele kadavers achter te laten. Hij kiest ervoor om de kop zelf te houden als trofee en de rest, behalve het geweide op te laten halen door een poelier.

Uiteraard kwamen ook de vele wilde zwijnen op de Veluwe en de functie van vossen aan bod. Na afloop waren de meeste aanwezigen beter in staat zich een oordeel te vormen ten aanzien van de problematiek rond jacht en jager.
Verslag van Annelies Wiersma

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »