Zoek

Het Zintuigenavontuur 2: Vogels kijken (11-02-2012)

Om 10.00 uur verzamelden zich 12 kinderen bij de ingang van De Twee Marken. Onder leiding van Aat Schaftenaar liepen we naar de Schapendrift. De kinderen hadden een telkaart gekregen en konden daarop aankruisen welke vogel ze hadden gezien.

Door het koude weer hielden de meeste vogels zich stil. Toch hadden we het geluk een grote bonte specht, een sijs en een heggenmus te horen. Ook zagen we een boomklever en natuurlijk veel koolmeesjes, kauwtjes en een turkse tortel.

Na een uurtje lopen waren de voeten en handen zo koud geworden dat we maar weer richting De Twee Marken zijn gegaan. Nadat we wat gedronken hadden begonnen we de nestkastjes in elkaar te zetten. En toen die in elkaar zaten was er nog tijd om ze van een mooi kleurtje te voorzien. De kastjes zijn geschikt voor mezen en nu maar hopen dat de meesjes dit voorjaar inderdaad gebruik maken van deze kastjes!

door: Coosje Bakker

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »