Zoek

Herfstspeurtocht (08-10-2014)

Op woensdag 15 oktober verzamelde een groep van ruim 30 enthousiaste kinderen en ouders zich bij de natuurspeelplaats in Maarn Zuid. Gelukkig was het prachtig weer en kon onze herfst speurtocht, die een week eerder was afgeblazen door het natte weer, nu wel doorgaan!

 

Iedereen kreeg een eigen speurkaart met foto’s van allerlei paddenstoelen, bladeren en zaden die mochten worden gezocht en er werd fanatiek gespeurd om alles te vinden. Ook bladeren in verschillende  herfstkleuren mochten worden verzameld bij een kleurenkaart. Met een loep en spiegeltje onderzochten we allerlei paddenstoelen, wat zijn er veel (verschillende) als je goed kijkt! In spelvorm met blinddoek gebruikten we ook onze reuk en tast om bomen, mos en blaadjes te voelen en herkennen. En het bos is natuurlijk ook leuk voor een tikspelletje! De tijd vloog om, en we sloten af met een lekker bekertje thee of limonade met een koekje op een mooi veld midden in het bos, waar ook nog lekker werd gespeurd naar sporen en gespeeld. Moe maar voldaan ging iedereen weer naar huis, zeker Desiree en Jolanda die deze activiteit met veel plezier organiseerden!

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »