Zoek

Elke vogel zingt zoals het gebekt is

Op 31 maart en 2 april werd door MMNatuurlijk en Maarnwijzer de mincursus ‘(tuin)vogelgeluiden herkennen” georganiseerd. De cursus was vol en de zeer enthousiaste vogelaar uit Maarn, Aat Schaftenaar, wist de aandacht van de cursisten goed vast te houden. Op donderdagavond leerden we de vogels met het geluid herkennen en op zaterdagmorgen gingen we op pad door de straten van Maarn-Zuid om de theorie in praktijk te brengen. 

Maar de praktijk is behoorlijk moeilijker: alle vogels floten, na het warme weer van vrijdag 1 april, allemaal door elkaar. Bij de start van de wandeling op zaterdag dachten de cursisten de buizerd te horen, maar het was de gaai. De gaai kan perfect  vogelgeluiden imiteren. Al snel hoorden we volop de Tjiftjaf die net in grote getallen gearriveerd waren vanuit zijn overwinteringsplek. Ook hoorden en zagen we de net gearriveerde Zwartkop. En de tortelduif met het geluid: “I love you” vergeten we ook niet meer. Naast de vogels zagen we ook nog 6 reeën in het weiland en twee hazen. Kortom het was weer een geslaagde minicursus. Volgend jaar komt deze cursus weer in het programma.

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »