Zoek

Egelproject voor de kinderen (18-02-2010)

Het jaar 2009 was het jaar van de egel en daarom was er een Egelproject voor de jeugd in de Maarnse Bibliotheek in samenwerking met Maarn-Maarsbergen Natuurlijk.

Omstreeks deze tijd van het jaar slapen de egels nog, maar als ze wakker waren geweest hadden ze heel wat bijzonders kunnen zien. Er waren tekeningen, werkstukken en ook spannende verhalen waarin de egel een hoofdrol speelde. De Maarnse en Maarsbergse jeugd maakte ook prachtige egels van papier, klei, touwtjes en zelfs lucifers. Zoals de basisschool De Meent, die veel had vervaardigd en ingeleverd. Alle kleurige kunstige uitingen staan nog steeds in de Bibliotheek op een opvallende plaats en aangevuld met egelboeken geeft het een compleet beeld. En vanzelfsprekend werd het werk beloond met enkele Maarn-Maarsbergen Natuurlijk prijzen.

Roel Kreeft van de Egelopvang Abcoude vertelde over de egel en de aanwezige 21 kinderen en enkele ouders luisterden aandachtig. Ze waren niet bang om het aanwezige egeltje (opgezet, zodat ze niet gestoord hoefde te worden in de slaap) te aaien. Ook waren er vele vragen, want iedereen had wel eens een egel in het echt gezien. Daarna kon er nog een echte 'egellampion' worden gemaakt. Van een leeg melkpak, karton met egeltekening, prikpen, schaar, spannende papieren kleurtjes en lijm werden fraaie voorbeelden gemaakt. Allen gingen met een fraaie 'egellampion' naar huis!

Met dank aan de bibliotheek voor alle medewerking, de dames Atie Klaver en haar assistente van het RCM (Regionaal Centrum voor Natuur en Milieu Communicatie) en Jeltje Bijleveld voor haar coördinatietaken voor Maarn-Maarsbergen Natuurlijk, werd deze leuke middag voor de jeugd tegen half zes afgesloten.

door: Erdi Burema

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »