Zoek

Diersporen in de natuur (1 en 3 okt 2015)

IVN gids Rob Oosterling gaf op donderdagavond een boeiende introductie met veel plaatjes over hoe je diersporen in de natuur kunt herkennen. Het echte spoorzoeken in praktijk volgde zaterdag tijdens een prachtige wandeling door het noordelijke deel van Den Treek. 

Onder het genot van een heerlijk zonnetje speurden de 20 deelnemers lustig naar allerlei sporen van konijnen, reeën, vossen, dassen, muizen, spechten en andere dieren. De enthousiaste groep leerde poep van vossen, dassen en reeën herkennen, maar ook wat het verschil is tussen een konijnen-, dassen- en vossenhol. Volop reeën sporen werden gespot, zowel hoefafdrukken als krab-, knabbel- en rustplaatsen. We zagen een eikenboom met een hele laag dennenappels eronder, wat een smidse van een specht verraadde. Iedereen was aangenaam verrast hoeveel sporen je ziet als je er oog voor hebt!

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »