Zoek

Dauwtrappen (17-05-2012)

Op Hemelvaartsdag, 17 mei jl, verzamelden zich om 6 uur veertien mensen voor de Theresiakerk in Maarn om onder leiding van Richard Zweekhorst te gaan dauwtrappen.

Onder de deelnemers zelfs twee kinderen (ehh, jongeren). De route liep deze keer over het Noordhout, een prachtig gebied aan de andere zijde van de Amersfoortseweg, langs De Laagt en De Hoogt. We zagen duidelijk dat een deel van het gebied gecultiveerd is, terwijl het gebied aan de andere kant van het pad niet in ontwikkeling was gebracht, zodat je daar de vormen van de stuifduintjes nog goed kon zien.

Onderweg kwamen we buizerds, hazen en verschillende jonge reeën tegen. Om 8.15 uur werden we door Jaap en Joke de Bruijn opgewacht met koffie, thee of fris, vergezeld van zelfgebakken cake en boterkoek. Daarna kon het laatste deel van de tocht met natte voeten worden volbracht.

door: Michiel Keizer

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »