Zoek

Dauwtrappen (17-05-2007)

Aan de koffie ….

Op Hemelvaartdag trokken 35 enthousiastelingen hun stoute schoenen aan om het 25e dauwtrappen onder leiding van Cees van Lambalgen mee te maken. Het is elke keer weer een belevenis zo vroeg in de ochtend om zes uur de natuur in te trekken.

De stilte is alom, alleen het gekwek van de vroege vogels is te horen. De plensbuien in de voorgaande uren hebben sommigen er van weerhouden om mee te trekken, maar het druilige regentje bij aanvang van de tocht, dat het sfeertje opriep van dauwtrappen, was weldra voorbij. Cees had dit keer gekozen voor het "ommetje", een route langs cultuurhistorische plekken in en rond Maarn en Maarsbergen. Door Tuindorp, over de Koeheuvels, langs de Droststeeg, over De Dwarsweg, langs de Jan Bijleveldpoel, over landgoed Anderstein, voorbij motel Maarsbergen de Wijkerweg op, waardoor wij na anderhalf uur in de buurtschap Mersenbergh aankwamen. Daar stond een koek en zoopie opgesteld verzorgd door Eugen Cappetti en Teuni van Lambalgen.

Kees geeft cultuurhistorische uitleg ….
De koffie en andere lekkernijen werkten verkwikkend zodat de tocht met nieuwe moed over de Buurtsteeg en langs het heideveld met schapen kon worden voortgezet. Om 9 uur bereikten wij na een wandeling van 9 kilometer weer ons startpunt het 5 meiplein.

Op naar de Regenboog waar Els Jongsma met haar hulpen van de Stichting Eetcafé Hakunamatata weer een voortreffelijk ontbijt had neergezet. Els zette Cees in de bloemetjes en de voorzitter van MNN vond dat hij in die 25 jaar genoeg kilometers had afgelegd om zich te wagen aan de tocht rond het IJsselmeer van 400 kilometer, waarvoor hem de routebeschrijving werd uitgereikt. Het "ommetje" zal hopelijk spoedig in overleg en met support van Landschapsbeheer Utrecht worden omgezet in een klompenpad. Hiermee komt het ook onder aandacht van wandelaars van elders. Bovendien wordt deze activiteit opgenomen in het programma 2007-2008 van Maarn Wijzer.

Geert Kappe

 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »