Zoek

Dauwtrappen (02-06-2011)

Volgens een lange traditie gingen we op Hemelvaartsdag 2011 weer dauwtrappen met Maarn-Maarsbergen Natuurlijk. Om 6 uur ’s ochtends verzamelden zich 23 mensen voor een vroege wandeling over het buiten De Viersprong en het landgoed Den Treek Henschoten.

Aan het begin kregen we een korte heldere uitleg van de tuinbaas van De Viersprong (en onze eigen voorzitter) Richard Zweekhorst over de geschiedenis van De Viersprong. Daarna gingen we op pad, de ontwakende natuur in. Hierbij passeerden we in de bleke ochtendschemering een markant punt op de heide bij Henschoten Den Treek, namelijk de oude wegwijzer, zie de foto.

klik op een foto voor vergrootte weergave

Maar die wegwijzer, zo vertelde de vertegenwoordiging van onze Cultuurhistorische Commissie ons, staat op de verkeerde plek omdat de Wijkerweg hier niet lag. Hier zal nog iets aan moeten gebeuren. Na een prachtige ochtendwandeling kwamen we een ervaring rijker weer uit bij De Viersprong.

door: Michiel Keizer

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »