Zoek

Boottocht over het Eemmeer en de Eem (24-06-2006)

Varen over de Eem met de Anna Elisabeth II
Zaterdagmorgen 24 juni om 9.00 uur verzamelen bij De Twee Marken. Een groep van ongeveer 50 mensen inclusief kinderen stond te trappelen om deze mooie dag op het water te kunnen doorbrengen.

Annelies en Jeltje die deze dag weer voortreffelijk hadden georganiseerd, gaven de chauffeurs een duidelijke routebeschrijving mee. Ik kwam aan in Spakenburg om 9.40 uur. Voordat de boot vertrok, een grote oude vissersbotter, moesten we nog even wachten op de laatste deelnemers die via de geweldige moderne Tom Tom, dachten dat ze de weg zo wel konden vinden. Maar zie, handwerk gaat toch boven computertechniek. Maar evengoed vertrok de boot de haven uit richting Eemmeer, waar we werden geconfronteerd met de natuurlijke schoonheid. Er is weinig stroming in het Eemmeer, zodat de kans bestaat op algvorming wat hier en daar al weer zichtbaar werd. Gevaar voor blauwalg was ook groot.

De schipper voer behoedzaam met zijn grote schuit de rivier de Eem op waar we langs het chique dorp Eemdijk kwamen met prachtig verbouwde boerderijen. Het fietspontje stak over en dat was een leuk gezicht. We voeren tot aan Baarn en daar keerde de boot weer om. Natuurlijk waren er ook veel watervogels en vooral de rust die uitgaat van het water maakte dat dit weer een van de hoogtepunten wat betreft de uitstapjes van onze vereniging was. Onze dank gaat dan ook uit naar de schipper met zijn gezin, maar vooral natuurlijk dank aan Annelies en Jeltje. Voortreffelijk gedaan en hopelijk tot volgend jaar weer iets waterigs.

Josephine Endert

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »