Zoek

Boottocht over de Linge (30-06-2007)

Weer stond er een leuk uitje op het programma van MMN: varen op de Linge. Zoals altijd was het eerst verzamelen bij het Dorpshuis. En zodra Annelies een auto vol had gepland, reed deze weg zodat het overzicht duidelijk was. De autotocht was eigenlijk al prachtig. Met het pontje over de Lek bij Wijk bij Duurstede, en door de plaatsjes Rijswijk en Asch, langs Buren, Buurmalsen en Tricht reden we naar Geldermalsen.

Hier lag de grote fluisterboot voor ons klaar; 'ons' dat waren 72 grote en kleine mensen. Voor enkele mensen in de rolstoel was het vast fijn nu ook mee te kunnen gaan. Terwijl we wegvoeren kregen we beneden koffie met gebak; dit was bij de prijs inbegrepen. Daar het heerlijk weer was, zaten de meeste mensen boven op het dek te genieten. De Linge kronkelt prachtig door het Betuwse land. Omdat het een fluisterboot was, mocht de kapitein/stuurman niet door de microfoon vertellen wat er onderweg zoal voor bijzonders te zien was. Hij deed dit wel als hij de boot stil legde of op de automatische piloot liet varen. Maar wij zagen Canadese ganzen, kol- en grauwe ganzen, meerkoeten met jongen en heel grappig een fuut met twee jongen op de rug. Op de kant mooie huizen met vaak prachtige diepe tuinen. Ook zagen we twee molens en natuurlijk boerderijen en een molen verbouwd tot woonhuis. We passeerden Deil en Enspijk en voor Beesd werd de boot gedraaid en gingen we jammer genoeg alweer terug.

Om 11.30 uur kregen we een seintje van de bemanning dat de broodjes klaar stonden en de soep heet was. Het was een gezellig gedrang beneden waar alle hongerigen in de rij stonden om het door hen bestelde te bemachtigen. Terug op dek werd het gesprek weer opgepakt en de maag gevuld. Om 13.00 uur meerde de boot weer aan en gingen we van boord.

Wat was het evenement, verzonnen en begeleid door Jeltje en Annelies, weer goed geslaagd! Iedereen keerde weer vrolijk huiswaarts. De meesten namen dezelfde route terug als op de heenweg, door het landelijke gebied van de Betuwe.

Joke Lubach, foto's van Jaap Wiersma
 

Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »