Zoek

Activiteiten voor de jeugd (mei 2009)

'Koken met Kruiden' voor de jeugd op 11, 17 en 18 mei 2009

Maandag 11 mei kwam een groepje kinderen naar het dorpshuis De Twee Marken om schorten te versieren. Met kwast en verf werden echte kunstwerkjes gemaakt.

Zondag 17 mei gingen we gewapend met scharen en handschoenen op zoek naar eetbare planten. Op de tocht rond de hockey- en tennisvelden werden niet alleen kruiden gevonden maar in het hoge gras vond een van de kinderen een nestje met jonge vogeltjes! Verder gingen we door het stukje bos aan de Planetenbaan en rond de vijver van de Droststeeg. Na twee uur zoeken hadden we voldoende kruiden in de tassen en manden verzameld om een maaltijd te koken.

 Maandag 18 mei  kwamen de kinderen naar het huis van Willemijn. Met tien kinderen was het vol in de keuken maar er was voldoende plaats om goed te kunnen zien hoe Willemijn de maaltijd klaar maakte. Vooraf was er brandnetelsoep.

De meeste kinderen vonden het lekker, er waren zelfs kinderen die vroegen om een tweede kopje! De hoofdmaaltijd bestond uit aardappelpuree, gekookte zevenblad en spekjes. Zevenblad als groente werd over het algemeen niet erg gewaardeerd. Dan was er nog sla waarin o.a. paardebloemblaadjes, weegbree, zuring, bloemen van de dovenetel en madeliefjes. Dat was spannend en best lekker.

Zouden de kinderen thuis nog mee hebben gegeten?

door: Jeltje Bijleveld en Willemijn Cappetti

 
Deel dit bericht:
Gerelateerde berichten
Ereleden

Willemijn Capetti, erelid!

Onder luid applaus is op de algemene jaarvergadering, 23 april 2024,  Willemijn Cappetti benoemd tot erelid van MMNatuurlijk. Waar een IVN-gidsenopleiding al niet toe kan

Lees verder »